JD Bug, de populaire vouwstep/ skatestep.

 

Naast Micro is JD Bug het merk dat je moet hebben als je een alustep zoekt. De "Bug Scooter" zoals hij ook wel wordt genoemd, is in 1999 ontworpen door de Zwitser Wim Ouboter. En zoals zoveel uitvindingen is de JD Bug ontstaan vanuit een frustratie. Wim z'n favoriete kroeg was te ver om te lopen, maar te dichtbij om zijn fiets uit de schuur te halen. Hij bedacht een opslossing die hem snel naar zijn biertje bracht, maar weinig ruimte inneemt als je hem niet gebruikt.

Inmiddels zijn er miljoenen JDBugs verkocht over de hele wereld en zie je hem veel terug in de skate-scene.

JD Bug Step

JD Bug Eco
Vanaf 5 tot 10 jaar, voor de fun.

De JD Bug Eco is een van de meest verkochte vouwsteps in Nederland en de USA. De step heeft kleine, maar extreem stevige wieltjes met ABEC 5 lagers. De JDBug step is zeer compact: je vouwt hem eenvoudig dubbel en kan ook het stuurtje inlappen. De voetrem zorgt ervoor dat je veilig kan remmen in het verkeer.

JD Bug Smart
Vanaf 10 jaar, steppen over midden lange afstanden.

Door de wat grotere wielen is deze vouwstep ideaal om je mee te verplaatsen over wat langere afstanden: zoals bijvoorbeeld naar school of in/rond het openbaar vervoer. De JD Bug Smart wordt ook veel gebruikt door volwassenen, want hij heeft een draagvermogen tot 100 kilo. En als laatste: het voorwiel heeft een spatbord, dus je kleding blijft netjes...

JD Bug Original
Vanaf +/- 10 jaar, voor het echte stuntwerk.

Deze step is veel te zien op de skate-hangouts en halfpipes, want de JDBug Original is enorm licht en super sterk. Het frame is gemaakt van aircraft alimunium, dat door en door is getest in de luchtvaartindustrie.