Stuntstep Tricks

Je stuntstep heb natuurlijk niet om thuis in een hoekje te laten staan. Je wil met je JD Bug of Microstuntstep natuurlijk meteen de straten op om vette tricks te doen. Hier een aantal trucks om uit te proberen (geheel op eigen risico natuurlijk; draag altijd een helm en goede bescherming). Plaatjes: met dan aan Wikihow.

1. Ollie maken met je stuntstep

Ollie met je stuntstep
Heb je een stuntstep? Dit is de moeder der alle tricks. Oefen deze als eerste, voordat je de andere tricks gaat doen: trek je step aan het stuur omhoog en doe hetzelfde met je voeten. Het gevolg: je springt recht omhoog met je step.

2. De hippie jump met je stuntstep

Stuntstep Trick Hippy Jump
Deze trick kan iedereen die een stuntstep heeft. Spring omhoog terwijl je step op de grond blijft staan. Easy šŸ˜‰ Bedenk zelf leuke varianten: wissel je voeten voor-achter als je springt of laat je tenen eerst naar links wijzen en landt met je tenen naar rechts. Kijk, zo wordt het al wat lastiger!

Ā 3. X-up trick met je step

Stuntstep trick X-up
Voor een X-up doe je een Ollie met je stuntstep en draai je je stuur 90-graden in de lucht. Voordat je weer landt draai je je stuur weer in de normale stand. Echt een trick om te oefenen met weinig snelheid.

5. Wheely, een klassieker

Wheely stuntsteppen trick
Deze is een eitje! Je leunt achterover en rijdt op je achterwiel. Let wel even op dat je niet op je achterrem trapt, want dan sta je stil šŸ˜‰

6. De Pogo: alleen met een goede stuntstep te doen!

Pogo stunten
Deze stunt kan je alleen doen met een goede stuntstep, anders begeeft je achter-as het. Ga met je voeten op je achterwiel staan en hop op-en-neer. Merk je dat het al wat lastiger wordt šŸ˜‰