Steppen bij FlevOnice in Biddinghuizen

Step-liefhebbers zitten op het randje van hun stoel: het is super spannend in de Nationale Kickbike-Cup. Er was veel strijd te zien in deze stepcompetitie tussen de stepteams tijdens de afgelopen wedstrijden in Zaandam, Woudenberg, Harlingen en NoordLaren. Iedereen in de stepscene kijkt nu uit naar de stepwedstrijd op Flevonice. De organisatie van de Kickbike Cup ligt in handen van de Nederlandse Autoped Federatie (bron: zwartewaterkrant.nl).

Zaterdag 17 juli strijkt de steptop neer op de bekende locatie net buiten Biddinghuizen. En naast stepwedstrijden zijn er ook eenwielwedstrijden dit keer.
“We verwelkomen iedereen 17 juli, er geldt voor alle onderdelen open deelname en steppen dat kan iedereen, dus geen reden om thuis te blijven! Wilt u een leuk sportief dagje uit, meld u gerust aan en kom naar FlevOnice. Het wordt een leuke sportieve dag. Parkeren is gratis en er is een groot terras. Steps (wel even vooraf via de site aanmelden) kunnen gehuurd worden”, aldus Thijza Brouwer namens NAF.

‘Steppen is niet alleen leuk, maar ook gezond’

Naast een 800 m sprint, ploegenrace en een stepcriterium is er ook een kids funsteprace en bezoekers kunnen zelf via de step-try-outs kennis maken met de step. Ook kunnen mensen zelf een step huren en zo aan de wedstrijden meedoen. Er geldt wel en helmverplichting. Dus de helm moet u zelf even meebrengen.
Nieuw dit jaar is dat er ook eenwielwedstrijden georganiseerd worden. Dus ook iedereen met een eenwielfiets kan zich tevens inschrijven en meedoen.
Steppen is niet alleen leuk om te doen, maar ook gezond. Je gebruikt veel spiergroepen en verbruikt best veel energie en dat op een geheel individuele intensiteit. Dat maakt steppen ontzettend breed voor jong en oud..” aldus de NAF.
Voor meer informatie: www.autoped.nl/flevonice