Step en kinderwagen in één

roller-buggy kinderwagen en step in één
roller-buggy kinderwagen en step in één
Altijd leuk om weer nieuwe ideëen te zien op het gebied van steppen. Hier een wel heel bijzondere combinatie: step en kinderwagen in één!
Deze originele uitvinding van Valentin Vodev laat ouders toe om tijdens een wandeling met de kinderwagen toch nog sportief te zijn (leuke afwisseling van het steppen op een step voor volwassenen).
Vodev combineerde een kinderwagen met een step in zijn ontwerp ‘Roller Buggy’ . Om de step-kinderwagen te bewegen, hoeft mama of papa zich enkel af te zetten van de stoep. Een leuke sportieve en sneller alternatief voor de wandelingen met je kind!
Hoewel het concept van de designer heel wat voordelen biedt, rijzen er toch een aantal vragen over de veiligheid van de ‘Roller Buggy’. Veiligheid van het kind was een topprioriteit was. Ingebouwde remmen kunnen in een mum van tijd het vervoermiddel tot stilstand brengen. Om toch enig gevaar te vermijden spoort de designer aan om niet sneller dan 15 km/u met de rollende buggy te rijden.
In het ontwerp zijn verschillende variaties mogelijk. Afhankelijk van de leeftijd van het kind, kan het zitje op verschillende manieren gemonteerd worden. De kinderwagen kan ook zonder de rijfunctie gebruikt worden.

Roller Buggy op Vimeo.