Steppen in Amersfoort

Als het aan de VVV van Amersfoort ligt bezoekt van u af aan iedereen de stad op de step. In de uitgave DeStadAmersfoort staat een leuk artikel over steppen.
De tijd dat we op de ‘gewone’ step over de stoep zwoegden, ligt ver achter ons. Tegenwoordig pakken steeds meer mensen een sportstep, waarmee je snelheden tot 30 km/uur kunt halen. Ook dagjesmensen ontdekken die moderne versie van ‘Ik ben zo blij dat ik ‘m heb’. Zeker in de historische binnenstad van Amersfoort, waar nu zes toeristische en sportieve routes worden aangeboden, evenals heuse stepevenementen en de allereerste elektrische step.
Volgens Paul David Tigelaar, vestigingsmanager van de lokale VVV, biedt de step een ludieke, alternatieve gelegenheid om de historische binnenstad of de landelijke omgeving te ontdekken. ,,Door het lagere tempo ervaar je de grachtengordel, de unieke architectuur en de gezellige pleinen heel anders. Dat maakt de step tot geschikt vervoersmiddel voor een bedrijfuitje, vrijgezellenfeest, verjaardagspartij, noem maar op. Steppen is ludiek, fietsen is veelal verboden, parkeren duur, maar op de step kom je overal, want voor de wet ben je voetganger. In plaats van een bon krijg je van iedereen een knipoog.”
,,Amersfoort is een ideale stad voor ieder feest of dagje uit”, aldus Tigelaar. Als vestigingsmanager draagt hij de stad een warm hart toe en ziet hij graag dat iedereen de stad op zijn of haar manier ontdekt, bijvoorbeeld per step. ,,Ik nodig iedereen uit om deze centraal gelegen en gezellige stad te ontdekken. De stad is niet alleen historisch interessant, maar heeft ook op culinair gebied een geweldig aanbod. Kom genieten van onze prachtige pleinen, monumenten, restaurants en culturele hoogstandjes!”
Sinds begin dit jaar zijn er vier nieuwe steproutes. Naast de bestaande routes door de binnenstad en het 19e eeuwse singelpark zijn er nu sportieve routes door de bossen naar Soestduinen en langs het fraaie Valleikanaal. Én twee culturele routes, zoals de kunstroute en de historische brouwerijenroute.