Geen kinderstep, maar sportsteps in Apeldoorn

In Apeldoorn gaat woensdag 19 mei een stepgroep van start. Iedereen die wil kennis maken met de autoped, kan vrijblijvend meedoen.
,,We hopen dat veel inwoners wekelijks mee komen steppen. Mensen worden zich steeds bewuster van het feit dat hun gezondheid in relatie staat met regelmatig of meer bewegen. En je beweegt meer door een bewegingsvorm of sport te kiezen die je vaak en overal kan beoefenen. Steeds meer volk zien we op de step. Steppen is laagdrempelig, kent weinig blessures en is betaalbaar om te beoefenen”, aldus T. Brouwer van de net opgerichte stepgroep Apeldoorn.

,,Steppers gebruiken veel spiergroepen en verbruiken best veel energie en dat op een geheel individuele intensiteit. Dat maakt steppen ontzettend breed voor jong en oud”, meldt de Nederlandse Autoped Federatie. ,,Er zijn mensen van 80 jaar oud die nog elke week 15 kilometer steppen. De step is tegenwoordig een perfect vervoer om in je dagelijks leven in te passen. En ook als sport neemt het steppen toe. Vele tochten en wedstrijden worden er in ons reeds land georganiseerd.”

Het doel van de Apeldoornse stepgroep is binnen 12 maanden een recreatief en gezellige groep op de step te hebben. ,,Een groep die wekelijks gezamenlijk traint op eigen niveau. Dus recreatief voor de mensen die lekker willen toeren en wat fanatieker voor mensen die sportief zichzelf willen uitdagen”, aldus Brouwer.
Mensen kunnen de eerste keer een step lenen (wel even vooraf aanmelden). De verzamel- en terugkomlocatie is aan de Voorwaarts 55 in Apeldoorn. Dat is buiten bij het Omnisportcentrum. De stepgroep vertrekt om 19 uur voor het eerste tochtje. Aanmelden: www.autoped.nl/apeldoorn of 06-53869770.