Step voor volwassenen: een goed voornemen voor 2010!

Het begin van het jaar is traditioneel een moment om goede voornemens te maken en als het goed is ook vol te houden.
Een top 3 zou je zo kunnen maken:

  • stoppen met roken
  • gezonder leven
  • meer sporten

Voor de laatste twee is steppen bijzonder geschikt, en je ziet dan ook een toegenomen belangstelling voor steps in januari!
Een goede zaak natuurlijk, wij krijgen er ook geen genoeg van!
Training op een step voor volwassenen of autoped is buitengewoon effectief en ideaal om fit te blijven. Op de step gebruikt u vele spiergroepen en een stepper kent over het algemeen weinig blessures. Qua calorieverbranding zit de step tussen fietsen en hardlopen in. Het steppen is vaak ook eenvoudig toe te passen in het dagelijks leven als vervoermiddel. Bovendien, iedereen kan steppen, van twee tot honderd jaar, ook mensen met een hoger lichaamsgewicht.
Een rekenvoorbeeld: Als je een uur gaat steppen voor iemand van 80 kg, dan verbruik je ongeveer 875 calorieen! In vergelijking met fietsen is dan veel meer, want dan zou je zo’n 650 calorieen verbruiken (uiteraard is dit wel afhankelijk van je snelheid).
Daarnaast is de mate van calorieverbranding verschillend per individu (afhankelijk van het geslacht, gewicht, de fitheid, lichaamsbouw en ook de plankhoogte is van invloed op de mate van calorieverbranding).
Al met al rest er maar een conclusie: wil je gezonder leven, meer sporten: koop een step en ga lekker steppen het komende jaar!