Bussum gaat met de step de natuur in: Step into Nature

Met de Step de natuur van Bussum inMet een step voor volwassenen train je je fit in Bussum: Step into Nature.Vorig jaar stepten 75 mensen door het bos en over de hei. En dat ging niet met een normale kinderstep: de kickbike was populair.
Ze gingen van start bij Squash en Wellness aan de Struikheiweg in Bussum. Zo ook op zondag 8 november. De organisatie hoopt op circa 150 deelnemers aan de tweede aflevering van het natuurevenement ‘Step into Nature’.

Pieter Schut, bedenker van de happening, en Ruud van den Brink, eigenaar van het trainingscentrum, spreken vol vuur over ‘Step into Nature’. Van den Brink: ‘Je traint je hele lichaam. Om de tien stappen moet je van standbeen wisselen. En het is natuurlijk leuk omdat je tegelijk kunt genieten van de mooie natuur.’
Pieter Schut, eigenaar van Tadorna Media, zegt: ‘De routes die Jaap Vlaanderen van het GNR voor ons heeft uitgezet zijn 12 en 17 kilometer lang en gaan over de natuurbrug. Daar staat een medewerker van het GNR klaar om te vertellen over deze brug.’ Het GNR is, net als dagblad De Gooi- en Eemlander, betrokken bij de organisatie. Inschrijven kan via de site van de krant http://www.gooieneemlander.nl/acties, of via 035-6477076. Deelnemers krijgen voor 15 euro de beschikking over een groot formaat step. Tussen 10.00 en 12.00 uur kan er gestart worden. Er is een rustpost ingericht bij La Place.