Europese stepcompetitie mogelijk naar Den Helder

Westrijd StepHeb jij een sport-step voor volwassenen? Als je nog even flink oefent kan je welicht volgend jaar naar Den HElder. Want als alles meezit is daar volgend jaar  de internationale stepcompetitie. Tijdens die zogeheten Eurocup competitie worden zes verschillende landen aangedaan waarvan Nederland er één is.
Dat werd vanmiddag duidelijk tijdens het open Noord-Hollands stepkampioenschap dat werd gehouden op de Helderse zeedijk. In het begin van de Eurocup deden alleen Europese landen mee maar inmiddels komen er ook stepteams uit Australië, Canada en de Verenigde Staten af op het evenement. Naast Nederland worden er parkoersen gestept in onder andere Italië, Finland en Tjechië.
De stepwedstrijd moet gaan plaats vinden in het laatste weekend van augustus. Er worden drie wedstrijden gehouden: een marathon, een korte sprintafstand en een stepestafette met landenteams.
Het parkoers, dat weer over de Helderse zeedijk zal lopen, moet nog wel officieel worden goedgekeurd.
via Noordhollands Dagblad.