Steppen werkt verslavend

Kickbike SportstepDe 46-jarige Freek Wijsbeek houdt dinsdag, woensdag en donderdag tijdens de Pekelder Fietsdriedaagse één been aan de grond: dankzij z’n Kickbike. Onze dorpsgenoot doet namelijk niet mee op de fiets, maar op de step. “Een geweldig vervoermiddel,” vertelt hij vol enthousiasme aan PrachtigPekela. “Je wordt minder moe dan op de fiets, maar je verstookt veel meer calorieën!”

Stepvirus
Freek werd met het stepvirus besmet toen hij meedeed met een sponsoractie voor Kika. “Dat was vorig jaar augustus,” herinnert de Pekelder uit de Goudenregenstraat zich. “We zijn toen met zeventien leden van internetradiozender Roegbaindersteam van Groningen naar Oude Pekela gestept. En daarna was ik gelijk verkocht.”
Calorieën
Volgens Wijsbeek is steppen enorm goed voor de gezondheid. “Je bouwt heel snel conditie op en je verstookt behoorlijk wat calorieën. Toch word je van steppen minder moe dan fietsen. En een stepper rijdt heus niet langzamer: gemiddeld haal ik toch een snelheid van 25 kilometer per uur. Wat daarbij mijn geheim is? Ik step vijf keer links en vijf keer rechts. Daardoor houd je goed de kracht in de benen.”
Stepclub
Freek verschijnt dinsdag bij De Snikke in Oude Pekela overigens niet als enige aan de start met een step. Stepfanaat Peter Wolda uit Veendam is drie dagen lang zijn reismaatje. “Ik heb contact met Peter gekregen, omdat hij een stepclub in Veendam wil oprichten en ik wil wel lid worden. Maar van het één kwam het andere en nu doen we dus eerst aan de Pekelder Fietsdriedaagse mee.”Freek Wijsbeek wil graag weten of er meer mensen zijn in Pekela, die steppen wel leuk lijkt. Bij voldoende interesse zou dat zelfs kunnen leiden tot de oprichting van een heuse Pekelder Stepclub.
U kunt daarvoor contact met hem opnemen via step@prachtigpekela.nl Wij zullen er voor zorgen dat uw mailtje op de juiste plek terechtkomt.Freek stept vijf keer links en vijf keer rechts om de kracht goed in de benen te houden.
via :: www.prachtigpekela.nl.