Steppen met je hond voor een gezonde hond

Steppen met je hond wordt door de dierenbescherming in Almere onder de aandacht gebracht, tijdens een minitriatlon in  Almere. Met deze minitriatlon met steppen voor volwassenen wilde de Hondenbescherming meer aandacht creëren voor het belang van een betere conditie en meer beweging voor huisdieren. ‘Meer dan de helft van de honden in Nederland krijgt namelijk te weinig beweging. Hondenbezitters konden meteen een nieuwe trend op hondengebied uitproberen: de kickbike omgebouwd tot hondenstep. Steppen is een veilige en gezonde activiteit voor hond en baas. Door de rechtlijnige beweging wordt het spier- en gewrichtsstelsel van de hond nauwelijks belast, terwijl hij wel aan zijn conditie werkt.
De eigenaar heeft altijd een voet aan de grond, waardoor steppen veiliger is dan fietsen.
via| Almere De Almare.