5 Tips: Tweedehands Kinderstep verkopen

Veel mensen zetten hun tweedehands kinderstep te koop op Marktplaats.  Erg slim ,want zo krijg je vaak een mooi bedrag terug om zelf een nieuwe te kopen. In dit blog bericht geven we wat tips over hoe je het beste je step op Marktplaats kan zetten.

Tip 1 – Zet zoekwoorden in de titel
De zoekmachine van Marktplaats scant de titels van de advertenties. Zorg dus dat het type kinderstep en de kleur voorkomt in de titel van je advertentie. Zorg wel dat de advertentie titel leesbaar blijft.
Tip 2 – Zet de belangrijke trefwoorden ook in je advertentie.
Ook Google doorzoekt Marktplaats, en Google scant wel de advertenties. Gebruik synoniemen (zoals steppie) en spelfouten (zoals kindestep, kindersteps, vrouwstep enz.). Zet er ook verwante zoekwoorden in en eventuele  merken zoals Puky of Barbie. Zo wordt jet autoped snel gevonden in Google en zien veel mensen hem.
Tip 3 – Zet je telefoonummer in je advertentie
Veel mensen bellen liever even in plaats van een email te sturen. Zorg dat je bereikbaar bent voor de verkoop van je tweedehands step. Je kan dus het beste je mobiele nummer opgeven. Als je niet bereikbaar bent, dan bellen ze een andere steppen advertentie.
Tip 4 – Plaats mooie foto’s
Om de kwaliteit van je kinderstep te bepalen, kijken mensen nauwkeurig naar je foto’s. Zorg dus dat het geen donkere, onscherpe plaatjes zijn. Dat schept geen vertrouwen. Zet je autoped tegen een effen achtergrond (witte muur is het beste) en maak foto’s in dverse aanzichten: van voren, van opzij, driekwart en van achteren. Vergeet ook niet, indien aanwezig, een detail foto van een opvallend van je tweedehands step element toe te voegen.
Tip 5 – Maak duidelijke afspraken met elkaar
Wees helder in de communicatie en maak duidelijke afspraken met elkaar. Is er bijvoorbeeld  al overeenstemming over de (ver)koop of is er nog slechts sprake van een onderhandeling? En is de  prijs inclusief verzendkosten en eventuele transport- en verzekeringskosten? Wees ook duidelijk over garanties. Het is helemaal super als je de oude bon nog hebt!
Hieronder nog enkele goed en minder goede advertentie teksten er inspiratie:
voorbeeld 1 –  te kort en niet specifiek
Degelijke step. Zo goed als nieuw. Weinig op gestept. Serieus bieden aub. Bellen voor een afspraak. Wordt niet opgestuurd!!!
voorbeeld 2 – iets beter
hallo ik biedt hier mijn leger step aan omdat, ik er niet meer zo vaak op step. de step heeft een verstelbaar stuur met vergrote wielen. hij was nieuw 60,00
voorbeeld 3 – goed voorbeeld
Zeer mooie Puky kinderstep (rood met geel)
De step heeft twee wieltjes aan de achterzijde voor extra stabiliteit.
Vanaf 2 jaar of ca. 90cm groot. Het stuur is verstelbaar in hoogte.
– Antislip voetenplank met moderne sterrendecoratie
– Veiligheidshandvatten
– Gewicht: 3,1 kg
– Lengte van de step is 76 cm.
– Hoogte verstelbaar van 62 tot 66 cm.
– Kleur rood
Nieuwprijs in de winkel is 49,95 euro; voor slechts 15 euro doen wij deze step weg.