“Steppen tegen kanker” heeft € 41.500 opgehaald

Het Team met de step aan de topHelemaal top: met de kickbike naar de top! De actie ‘Steppen tegen kanker’ heeft maarliefst € 41.500 opgebracht. Op 26 augustus wordt het bedrag overhandigd aan prof. Leenstra (Neurochirurgie).
Nico Faaij (met zelf een hersentumorpatiënt)  heeft het initiatief ‘Steppen tegen kanker’  opgestart en wil samen met vrienden meer aandacht en geld wil voor de strijd tegen hersenkanker. Nico en acht medesteppers beklommen met een kickbike onlangs de Franse Alpen.
Jammergenoeg gebeurt het niet vaak dat er geld wordt geschonken aan hersentumorenonderzoek. En dat terwijl elk jaar zo’n 1.500, veelal jonge, mensen in Nederland sterven aan een primaire hersentumor.
Verder onderzoek, zo motiveren de steppers op hun website, is hard nodig om genezing in de toekomst wel mogelijk te maken.
Op 26 augustus zal de cheque overhandigd worden aan de neuro-oncologen van het Erasmus Rotterdam. Het team heeft via de stichting STOPhersentumoren.nl hun onderzoek geadopteerd met betrekking tot een te onderzoeken cocktailtherapie van eiwitremmers. Deze methode is voor hersentumoren nog nietonderzocht en heeft bij AIDS de levensverwachtingen van de patiënt destijds ergverlengd. Voor dit onderzoek is uiteindelijk 50.000 euro nodig.