Het is bijna zover: met de step de Alpe d'Huez op.

Steppen op de Alpe d'HuezMet een kinderstep zal het je niet lukken šŸ˜‰ Gelukkig zijn er betere sportsteps beschikbaar tegenwoordig.
We hebben er al veel over geschreven, maar het kom hett nu echt dichtbij. Een leuk interview over echte helden die vechten tegen een ziekte en in het steppen een goede uitdaging vinden.

Nico Faaij heeft namelijk zelf een kwaadaardige hersentumor. ,,Het wordt voor mij als patiĆ«nt een zeer grote uitdaging om die berg met de step te beklimmen. Maar ik kom boven, al is dit het laatste wat ik doe. Ik step ook voor mijn collega Marco den Hoed. Hij heeft de meest snel groeiende hersentumor. Marco moet nu tegen deze ziekte vechten terwijl hij zelf graag had meegedaan.”
Op 38-jarige leeftijd hoorde Faaij dat hij ongeneeslijke hersenkanker heeft. ,,Dat is nu twee jaar geleden. De prognose is dat ik tussen nu en 3- 8 jaar zal komen te overlijden. Als je dat hoort dan gebeurt er wel wat. Ik heb een jong gezin, twee dochtertjes van nu 3 en 5 jaar oud. Maar ik kreeg meteen een soort van rust over mij. Ik heb een goed leven gehad, veel bereikt wat velen op hun 80e nog niet bereiken. Het is pure pech dat ik een hersentumor heb. Omdat mijn diagnose een uitloop geeft van een aantal jaren, moet ik doorgaan met leven. Dat heb ik ook meteen gedaan: bruisend en optimistisch. En daarom ook ga ik 8 augustus de beroemde Tourberg Alpe d’Huez op, om geld bij elkaar te steppen.”
,,Het gaat niet om de kansen die je krijgt, maar om de keuzes die je maakt,” zegt Nico. ,,Ik maak de keuze om geen slachtoffer van mijn ziekte te worden. Het leven heeft ondanks mijn diagnose nog heel veel uitdagingen.” Nico Faaij blijft daarom zoeken naar sponsors om zijn missie te kunnen behalen: ā‚¬ 50.000 euro voor een onderzoek naar een cocktailtherapie van eiwitremmers voor hersenkanker.
,,De professoren van het Erasmus MC Rotterdam wachten al jaren op geld. Ik wil dat ze na mijn beklimming van de Alpe d’Huez kunnen beginnen. Het is de hoogste tijd dat deze nagenoeg ongeneeslijke kanker ook een genezende behandeling krijgt.” Begin juni fietsten al vele wielrenners de Alpe d’Huez op om geld in te zamelen voor een onderzoeksfonds van KWF Kankerbestrijding. Faaij: ,,Onze groep gaat steppen voor onderzoek naar kankerbestrijding en specifiek voor de bestrijding van hersentumoren.”
Naast Nico gaan er steppers uit Nederland, Belgiƫ en Frankrijk mee. Ook betrokken bij deze tocht is voormalig profwielrenner Teun van Vliet, zelf hersentumorpatiƫnt. Van Vliet helpt bij de training en geeft tips.
via DeWoudenberger.nl -Steppen tegen hersenkanker.