Kickbiken: de naam voor de nieuwe sporthype

Hier een leuk artikel van de website Excite die steppen een nieuwe naam geeft ‘kickbiken’ en het als DE nieuwe rage van Nederland bestempeld. Zo zien wij stepfans dat graag šŸ˜‰

De kickbike valt het beste te omschrijven als een stoere step. Een groot voorwiel, een klein achterwiel en een heel licht frame, meer is het eigenlijk niet. Maar met dat materiaal vallen wel hoge snelheden te behalen. En dat maakt van de kickbike een step die steroĆÆde slikt.

Ook GPS tours worden aangehaald, een leuk artikel!
Net als muziek, kleding en kinderspeelgoed kent ook sporten zo haar rages. We zeggen de woorden ‘nordic walking’ en u weet wat wij bedoelen. Hoewel, we hadden het natuurlijk over sport. De sport die momenteel Nederland verovert, is kickbiken. De kickbike valt het beste te omschrijven als een stoere step. Een groot voorwiel, een klein achterwiel en een heel licht frame, meer is het eigenlijk niet. Maar met dat materiaal vallen wel hoge snelheden te behalen. En dat maakt van de kickbike een step die steroĆÆde slikt. Wellicht dat u al wel eens groepjes of een individu voorbij heeft zien racen op de kickbike. De kickbike is namelijk in opmars in Nederland.
Veel om handen heeft het niet, maar zwaar is het wel. Het steppen vergt niet veel kracht om vooruit te gaan, maar als je de kickbike lange tijd op snelheid wilt houden, zul je toch flink moeten stappen. Ook het wisselen van de voet waarmee afgezet wordt, vereist enige handigheid. Maar dat is wel noodzakelijk, anders verzuurt het ene been en verkrampt het andere. Momenteel wordt het kickbiken her in der in Nederland aangeboden door diverse organisatiebureau’s van outdooractiviteiten. Er zit vast wel een kickbike-instructeur bij u in de buurt!
Behalve hard en/of langdurige steppen, is de kickbike ook op andere manieren te gebruiken. Zo worden er al speurtochten uitgezet met behulp van GPS voor mensen op een kickbike. Dat combineert sport met tactiek, iets wat erg leuk is voor een bedrijfsuitje. Maar ook voor serieuze doeleinden wordt de kickbike gebruikt. Zo gaat ene Lex Boers in het kader van de Wollebrandcross, een groot sportevenement in het Westland voor het goede doel, maar liefst duizend kilometer afleggen op een kickbike. Met een beetje oefening valt er honderd kilometer per dag af te leggen en als je wilt, ga je makkelijk harder dan de gemiddelde fietser. Kortom, een kickbike is een leuke sportactiviteit!
via De nieuwe sporthype: kickbiken! – Spotlight – Excite Nederland.