De Alpe D'Huez beklimmen met de step

Marco met zijn StepKijk dat is wat je noemt serieus steppen. Marco van der Linde gaat op 8 augustus samen met vijf andere Nederlandse steppers de Alpe d’Huez beklimmen om meer aandacht te vragen voor de bestrijding van hersenkanker: bekijk ook hun steppen website.
Lees het hele verhaal

Nico Faaij, de stepper die dit project organiseert, heeft zelf een hersentumor. Zo kent elke stepper een slachtoffer in zijn naaste omgeving, een collega, vader, vrouw of vriend. Ook Marco heeft zijn eigen verhaal.
“In mijn jeugd deed ik vakantiewerk bij een aardbeienteler. Op een dag was hij opeens totaal het spoor bijster. Na onderzoek bleek dat hij een hersentumor had. Er was niks meer aan te doen. Tussen constatering en het overlijden zaten drie maanden. Ik wil daarom heel graag steppen voor dit goede doel”, vertelt van der Linde.
Met de step de Alpe d’Huez op is toch iets uniek en zeker origineler dan met de fiets. “Sommigen gaan de berg wel zes of tien keer opsteppen. Ik wil ook proberen om hem meer dan een keer te doen, maar ik zie wil hoe ver ik zal komen. Ik ben er nog nooit geweest. Ik heb de Alpe d’Huez zelfs nog nooit gezien,” lacht Marco.
Momenteel is Marco serieus aan het trainen voor de uitdaging. “Ik step zo’n 300 kilometer per week. Ik probeer ook te trainen met veel wind, omdat dit te vergelijken is met bergop, want in België of Nederland zijn er natuurlijk geen bergen om op te trainen.”
Het is de eerste keer dat ‘steppen tegen kanker’ wordt georganiseerd. Het doel van de actie is om minstens 50.000 euro te verzamelen voor een onderzoek naar de voor volwassenen nog ongeneeslijke primaire hersentumoren.
“Zelf ben ik er nu een kleine maand mee bezig en ik zit al bijna aan 2.500 euro. Mijn doel is om minstens 5.000 euro te verzamelen. Ik merk langs alle kanten dat mensen voor dit goede doel wel wat willen geven.”
via Marco beklimt Alpe D’Huez met step