NK Sprint Steppen: Judith Steenbergen pakt 3e plaats

NK Steppen KickbikeDe Zwolse Judith Steenbergen verraste vriend en vijand door zaterdag de 3e plaats te pakken tijdens het Nederlands Kampioenschap Sprint op de step. Het steppen een landelijk groeiende sport is ook in Zwolle gearriveerd. Stepteam Zwolle traint elke week en vaardigde Judith Steenbergen en Wim Brink af naar het NK sprint. Judith stepte bij de pupillen meiden in een druk bezet veld.
Liefhebbers opgelet: De eerstkomende Kickbike Cup steprace vindt plaats op zaterdag 4 juli op Flevonice in Biddinghuizen.
Bekijk het uitgebreide verslag:

Ondanks dat ze op de 200 m een 5e tijd en op de 500 m de vierde tijd stepte, wist ze toch met een goede tijd op de 1000 meter als derde in het totaal eindklassement te finishen en pakte zo brons in het Nederlands Kampioenschap Sprint. Een pracht prestatie. Ook teamgenoot Wim Brink, die bij de heren veteranen stepte, deed het goed op het NK sprint met een 6e plaats in het veteranen
Het feit dat de stepwedstrijdsport steeds verder groeit was zaterdag zichtbaar. “… We worden een beetje de dupe van ons eigen succes. Zoveel volk op een NK sprint, veel categoriën zorgen voor een lang dagprogramma. We zullen volgend jaar, als de sport verder blijft groeien, de pupillen en cadetten op een andere datum of een andere baan hun NK sprint moeten laten steppen, want dit gaat niet meer. Aan de ene kant wel jammer, maar aan de andere kant een duidelijk signaal dat de stepsport nog steeds groeit …” aldus Brouwer namens de Nederlandse Autoped Federatie.
via Zwolle –  Judith Steenbergen pakt 3e plaats op NK sprint.